Vera&Kira segítő munkája

Már jó ideje elhatároztuk, hogy segíteni fogunk azoknak a sérült embereknek, akik nem tudnak vagy nem mernek segítséget kérni. Most már mindketten felnőttünk a feladathoz, és készen állunk arra, hogy megvalósítsuk az álmainkat!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Életünk első komoly megmérettetése.

2010.05.29. 17:38 | Vera&Kira | Szólj hozzá!

2008 decemberében a DASZE kutyasuli rendezett egy Mikulás-napi háziversenyt az oda járó kutya-gazda párosoknak.

Hát nem mondom, eléggé be volt ilyedve mindenki mert persze nem a végeredmény a lényeg, hanem a részvétel , de bizony az utolsó helyért is meg kell dolgozni. :)

Szóval a nagy napon úgy indultunk neki: egy a lényeg, hogy jól érezzük magunkat, és hogy legyen egy jó kis kutyás napunk. Összejött.

Maga a verseny délelőtt elkezdődött, több csoportba lehetett nevezni a kutya életkorától és tudásától függően.

Kira akkor 4 hónapos volt, tehát a mi csoportunk a kölyökcsoport volt. Itt 3 hónapos kortól egészen egy éves korig voltak kutyák. Kb. egy tucat páros volt ebben a mezőnyben. A feladatok nagyon ötletesek voltak, inkább ügyességi feladatok voltak. Volt olyan, hogy fel volt állítva egy kisebb szlalompálya, és fel volt minden lécre erősítve egy-egy párizsidarab a kutyaorrmagasságában. A feladat itt az volt, hogy a kutyát úgy kell végigvezetni köztük hogy nem eheti le őket, de kézzel nem szabadott őt ebben megakadályozni, csak szóbeli utasításokkal. A következő feladat pedig az volt, hogy járókerettel kellett végigmenni egy adott útszakaszon, a kutya nem előzhetett meg és nem maradhatott le, és főleg nem szabadott ettől az eszköztől félnie. Ezenkívül volt olyan feladat, hogy pókjárásban kellett menni a gazdinak, és egy tálat kellett a hasunkon egyensúlyozni, és közben a kutyának jönni kkellett mellettünk úgy hogy a tálban lévő párizsit nem ehette ki.Itt is csak szóbeli utasítást lehetett adni. Persze volt olyan kutya aki nem tudott ellenállni a csábításnak...  :)  Volt még néhány érdekes feladat: egy vízzel teli tálból ki kellett venni színes műanyag labdákat a kutyának- ez sok kutyának gondot okoz általában- a gazdának pedig a szájával kelltt egy másik tálból almát halászni. Végül az utolsó feladat volt a legnehezebb szerintem: először is le kellett a gazdinak hasalni, és úgy kelltt lefektetni a kutyát, a feladat másik részében pedig egy lámpát kelltt felkapcsoltatni a kutyával.

Összességében Kira nagyon ügyes volt, elnyerte a "Legjobban teljesítő kölyök" címet. Kaptunk Oklevelet, és néhány játékot is.

Már sötét volt amikor hazaértünk és nagyon elfáradtunk, de nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Itthon pedig bezsebeltük a gratulációkat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyitomancsok.blog.hu/api/trackback/id/tr12040711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: elso megmerettetes
süti beállítások módosítása